UPDATE: EXTRA SPREEKUUR OP DINSDAG 30 JUNI 2020 vanaf 10 uur!

Het LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren) organiseert ook dit jaar weer de landelijke actie ‘chip je huisdier’. Er is bewust gekozen voor de maand juni omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode. Juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Wij adviseren huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen. 

Tijdens de chipmaand wordt tevens aandacht gevraagd voor het belang van het controleren van de geregistreerde adresgegevens. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar.

Dierenarts van Asselt doet ook dit jaar weer mee met een speciaal tarief om jouw huisdier te laten chippen. 
Chippen en registreren kost deze maand slechts €10,-.  Voor honden geboren na 1 april 2013 komt daar voor de registratie € 4,50 bij. Voor alle andere dieren is de registratie gratis en dit wordt door ons verzorgd!  Je kunt een pup of kitten al laten chippen vanaf 6 weken leeftijd.
Je kunt van deze actie gebruik maken tijdens een consult of op het speciale chip-spreekuur in Noordwolde. Dit spreekuur is op donderdag 11 juni en dinsdag 23 juni vanaf 11 uur. Vanwege de coronamaatregelen mag dit alleen na inschrijving zodat we niet teveel mensen tegelijk krijgen. 

Ga voor het aanmelden voor dit spreekuur en het invullen van je registratiegegevens naar

 

Is je huisdier al gechipt? Op www.chipnummer.nl kun je zelf controleren of de registratiegegevens nog kloppen.

Kijk voor meer informatie op www.chipjedier.nl voor allerlei weetjes over chippen.