Maart 2020.
Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat ik had besloten tijdelijk geen nieuwe patiënten aan te nemen. Dat was een wijs besluit. Mede door de titer-hype heb ik het een poos (te) druk gehad. Maar nu begint het eindelijk een beetje kalmer te worden. Het titeren kan nu in bijna elke praktijk (al staat niet elke dierenarts er ook helemaal achter en kom ik nog steeds onjuiste adviezen tegen). Dit heeft tot resultaat dat ik het afgelopen jaar veel minder dieren heb hoeven testen. Er is bijna geen vraag meer naar titersessies op locatie. Ik heb nog wel regelmatig een sessie in Noordwolde en zo nu en dan een nestje pups.

Waar ik in de afgelopen twee jaar het meest moeite mee heb gehad is het “nee” zeggen tegen nog niet ingeschreven baasjes die eigenlijk alleen maar een afspraak wilden maken voor het laatste bezoek van de dierenarts, de euthanasie van hun huisdier. Die stap maken is in sommige gevallen al moeilijk genoeg en dan moesten ze nu verder zoeken… Dat voelde toch heel anders dan “nee” zeggen tegen mensen die net hiernaartoe waren verhuisd of die een nieuwe pup of een nieuwe kat hadden gekocht en nu op zoek waren naar een dierenarts. Zeker ook omdat het bij een euthanasie gaat op een éénmalige visite, niet om een jarenlange relatie tussen dier en arts.

Nu er wat tijd overblijft en ik niet kan stilzitten heb ik dus besloten om voor die moeilijke gevallen van afscheid nemen van je huisdier, ik weer nieuwe, éénmalige patiënten ga aannemen. Gewoon omdat het heel belangrijk is dat het laatste stukje zoveel mogelijk zonder stress kan gebeuren. Thuis, in de eigen omgeving, met iedereen daarbij die belangrijk is. Eigen mand, eigen geuren, geen vervelende autorit… Afscheid nemen is al moeilijk genoeg.
Meer informatie hierover vind u op deze pagina.

Ook een deel van de wachtlijst heeft inmiddels bericht gehad dat ze ingeschreven staan in mijn systeem en dat ze dus kunnen bellen als ze mij nodig hebben. Nog niet allemaal. Daarvoor waren het er toch teveel. We kijken even aan hoe druk het gaat worden met deze nieuwe groep erbij.
Nieuwe aanmeldingen gaan nog steeds via de wachtlijst. Klik op de volgende link om u in te schrijven: https://goo.gl/forms/XF7E5ESVjdP8X8fC2

Ik hoop natuurlijk dat u mij voorlopig niet nodig heeft. Maar mocht u vragen hebben, mailt u dan gerust.

Groetjes,
Jacqueline