Vanwege de aanhoudende intelligente lockdown i.v.m. Corona gaan we het anders doen met de titerdagen.
Om het onderling contact te voorkomen moet u minimaal anderhalve meter afstand houden met de dierenarts en -assistente. Bij sommige dieren is het bloedprikken met één persoon gewoon niet te doen dus de dierenarts en assistente hebben onderling wel enkele contactmomenten. Daar kunnen we niet onderuit. Maar u komt niet bij ons in de buurt.
U kunt de riem van uw hond aan het hekje binden en wij halen hem daar vanaf. Als u wilt mag u op afstand meekijken maar u komt niet binnen een straal van anderhalve meter van de dierenarts of -assistente. Na de bloedafname brengen wij de hond weer terug naar het hek en kunt u uw hond weer ophalen. In de tussentijd legt u het paspoort in het daar voor bestemde bakje.
Normaal kost dit afname-proces ongeveer 3 minuten per dier, maar omdat dit iets omslachtiger is gaan we ervan uit dat we 2 x zoveel tijd nodig hebben. Een groep van 10 dieren zal dus ongeveer een uur in beslag nemen.
Nadat we alle honden hebben gezien gaan wij de bloedtest inzetten. De uitslagen zijn dan na 45 minuten bekend. Daarna vullen wij de paspoorten in en kunt u het ingevulde paspoort weer ophalen.
Tijdens het wachten hierop is er GEEN wachtmogelijkheid bij de sessie. U kunt gaan wandelen of in de auto wachten. Het paspoort op een later moment ophalen of laten opsturen kan ook.
Als u uitleg wilt bij de uitslag kan dat via email of Whatsapp.
Mocht u uw hond na de sessie willen laten vaccineren dan kan dat alleen aansluitend op de titersessie. Afhankelijk van de grootte van de groep bepalen we daar van tevoren een tijdstip voor.
Tijden waarop u wordt verwacht voor de bloedafname en eventuele vaccinatie maken we bekend zodra we weten hoeveel deelnemers er zijn. Daarom is inschrijven noodzakelijk en mogelijk tot 48 uur voor aanvang van de sessie. U krijgt dan een mail met deze tijden tussen 24-48 uur voordat u wordt verwacht.
De data waarop deze aangepaste titersessies zijn gepland vindt u op tiny.cc/titeren. Hier kunt u ook inschrijven.