Als u nog niet weet wat titeren is: klik dan HIER.

LET OP ! In verband met de corona-maatregelen gaat een sessie momenteel anders dan u gewend bent. Lees er meer over op deze pagina (klik).
Onderstaande tekst is alleen van toepassing als de maatregelen van overheidswege zijn ingetrokken.

--------------------------------------------------------
Hoewel we de VacciCheck een sneltest noemen neemt deze vrij veel tijd in beslag. Het heet een sneltest omdat we deze op locatie kunnen uitvoeren en het bloed niet hoeft te worden opgestuurd naar een extern laboratorium. Het doorlopen van de test duurt een half uur. En of je dat nu doet voor 1 dier of voor 24 dieren, de testtijd blijft hetzelfde.
Door nu te testen met een groep dieren tegelijk kunnen we tijd en dus kosten besparen en dat maakt een groepstest voordeliger dan individuele testen. Bijkomstigheid is wel dat u wat langer zult moeten wachten omdat de resultaten om de beurt worden besproken.

Dit gebeurt er op een sessie:
Op de dag van de titersessie zal er getiterd gaan worden in tijdsblokken van ongeveer 2 – 3,5 uur. In elke tijdsblok worden er maximaal 15 honden gezien door de dierenarts en er zal een kleine hoeveelheid bloed bij uw hond worden afgenomen. Dit kan uit de hals of uit de voorpoot, afhankelijk van het karakter van de hond. Het is niet nodig om voor de bloedafname te scheren. Soms zal gekozen worden voor een druppel uit de lip. Ook wordt het paspoort of vaccinatieboekje ingenomen zodat dit kan worden ingevuld.
Bij een volle groep duurt dat ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Na de bloedafname gaan we de test inzetten. Het inzetten en doorlopen van de test duurt ongeveer 45 minuten. De uitslagen worden met de computer en scanner uitgelezen en daarna gecontroleerd.

Zodra de uitslag bekend is zal de dierenarts deze persoonlijk met u bespreken en in het paspoort of vaccinatieboekje bijschrijven. Voor honden die niet gevaccineerd hoeven te worden en waarvan de baasjes geen vragen hebben kost dat niet veel tijd. Soms is het wat ingewikkelder of is het allemaal nieuw voor de baasjes. Ik vraag u daarvoor geduld te hebben. Als u aan de beurt bent krijgt ook u alle aandacht die nodig is. In de wachttijd is er vaak de gelegenheid om koffie of thee te drinken. Soms wordt er een gezamenlijke wandeling georganiseerd.
Als er mensen zijn die niet op de uitslag willen of kunnen wachten dan kunt u de paspoorten vaak ook op een later tijdstip ophalen. Eventueel is opsturen ook mogelijk. Neem daarvoor een enveloppe mee met uw eigen adres en met voldoende postzegels erop, anders worden voor het opsturen kosten berekend.

Na het bespreken van de testuitslag overleggen we met u of u eventueel wilt vaccineren. Vanzelfsprekend kunt u ook bij uw eigen dierenarts laten vaccineren als dit nodig mocht blijken.

Een titersessie biedt geen ruimte voor consulten of voedingsadviezen.
Indien u twijfelt aan de gezondheid van uw dier of vragen heeft die niet te maken hebben met het titeren of eventuele vaccinaties, dan verzoek ik u contact op te nemen met uw eigen dierenarts. Deze kent uw dier het beste.

De titerbepalingen gaan op afspraak en kosten bij een sessie in principe € 40,- tot € 42,- per dier. Soms wordt er voor de ruimte waar gewerkt wordt, huur gevraagd. Soms is de groep erg klein of is de reisafstand voor de dierenarts en assistente erg groot. In deze gevallen kan er een iets hoger bedrag voor de test wordt gevraagd. Dit wordt van tevoren duidelijk aangegeven.

De titerbepaling bij de hond geeft aan of er nog voldoende antistoffen zijn voor Parvo, Hondenziekte (Distemper) en Leverziekte (Hepatitis). Als uw hond niet voldoende antistoffen blijkt te hebben kan hij direct worden gevaccineerd.
U kunt ook laten vaccineren tegen de ziekte van Weil, Rabiës en/of Kennelhoest. Informatie over deze vaccinaties vindt u op http://tiny.cc/advies.

Kosten voor vaccinatie (incl. check-up) zijn vanaf € 25,- voor alleen de ziekte van Weil of alleen Parvo, tot € 30,- voor de grote cocktail.
Kennelhoestvaccinatie kost € 25,- als deze wordt gegeven in combinatie met andere vaccinaties en € 35,- als losse vaccinatie. De kennelhoestvaccinatie is één jaar geldig.
Rabiësvaccinatie kost € 17,50 als deze wordt gegeven in combinatie met andere vaccinaties en € 27,50 als losse vaccinatie. De rabiësvaccinatie is drie jaar geldig.

Bij een vaccinatie is een algemeen lichamelijk onderzoek verplicht omdat we alleen gezonde dieren mogen vaccineren. Deze check-up kan natuurlijk ook zonder vaccinatie. Kosten als er niet wordt gevaccineerd: € 10,-

Betalen kan contant of via iDeal op uw smartphone. U krijgt dan een betaalverzoek via Messenger, e-mail of SMS-bericht. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Aanmelden voor een sessie kan via tiny.cc/titeren.
Na aanmelden krijgt u direct een bevestiging per mail. Let op! Deze mail komt soms in de spambox. Het kan tot de dag voor de sessie duren voor u een tweede mail krijgt waarin het tijdstip staat waarop u wordt verwacht. Deze kan ook in de spambox komen.

Indien u nog vragen heeft of een prijslijst wilt ontvangen kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u zelf een titersessie organiseren bij uw hondenschool, trimsalon, evenement of gewoon bij u thuis? Ook dan kunt u een email sturen.